Aucune nouvelle notification

C-mine 10 bus 2, Genk

Expeditie bij C-mine voor twee personen, naar keuze met iPadtour

Choisissez votre offre

Points forts

Tijdens de tour, die anderhalf of 3 uur duurt, leer je meer over het verleden van de stad Genk en deze steenkoolmijn.

Avis des utilisateurs

Ce deal n'a pas encore d'avis commenté.

À propos de ce deal

Kies uit twee opties

  • € 9 voor een toegangsticket voor twee personen voor de expeditie (waarde € 12)
  • € 15 voor een toegangsticket voor twee personen voor de expeditie + mini Ipad’s en ontdekkingskaart (waarde € 28)

Je begint je expeditie door 6 meter onder de grond af te dalen, waar je de restanten ziet van de vroegere steelkoolmijn. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel vertellen je unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties. Ook kan je zelf aan de slag met een geluidsinstallatie, waar je je eigen mijngeluiden kunt produceren. Op het einde van de tour, klim je de trap op van een authentieke schachtbok. Vanaf de top, ruim 60 meter boven de grond, heb je een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Je kan ook op de begane grond blijven of stoppen op een tussenplatform op 15 meter hoogte. Dit alles duurt ongeveer 1,5 uur, maar je kan ook kiezen om de iPadtour te nemen. Deze duurt 3 uur in totaal, want je krijgt via de gehuurde iPads meer uitleg terwijl je over de C-mine site loopt. Ook krijg je een speciale ontdekkingskaart, die je achteraf mee naar huis mag nemen.

Deze zomer krijgt C-mine expeditie een extra dimensie, met een uniek zicht op Labyrint C vanuit de schachtbok.  Labyrint C is een unieke dwaaltocht doorheen 1 km stalen gangen op het C-mine plein. In Labyrint ontdek je tal van kamers die je met subtiele details de omgeving vanuit nieuwe invalshoeken laten beleven. Vanuit Labyrint beleef je C-mine vanuit een eindeloos aantal nieuwe perspectieven. Labyrint is een uiting van waar C-mine voor staat, een site die creativiteit produceert én die je inspireert.

In de multiculturele Vennestraat, een straat waar al je zintuigen worden geprikkeld, wordt elke zaterdag van 22 augustus tot en met 12 september de straat autovrij gemaakt. Je kan er vanaf 17 uur gezellig tafelen en je laten verwennen door al het culinaire en creatieve dat de “straat van de zintuigen” te bieden heeft. Het volledig programma vind je vanaf juli op deze website.

C-mine

C-mine is gehuisvest op de fundamenten van de voormalige steenkoolmijn, gelegen op enkele minuten rijden van het centrum van Genk. Buiten een bezoek aan de expeditie kan je er ook naar de cinema en zijn er veel eet-en drankgelegenheden in de buurt, bijvoorbeeld in de nabijgelegen Vennestraat, alsook artistieke bedrijvigheid. Neem gerust een kijkje binnen of geniet gewoon van de monumentale architectuur op de site.

Conditions

6 maanden geldig vanaf het moment van aankoop. Niet geldig op feestdagen. Max. 3 vouchers per persoon, maar je kan er 3 extra kopen om cadeau te doen. Zie datums en beschikbaarheids hier. Reserveer minimaal 48u op voorhand, via www.groupon-reservation.be. Kijk voor de huidige openingstijden hier: http://gr.pn/1PPrSRz. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met C-mine op 089/65.44.90. Gratis toegang voor kinderen onder de 6 jaar. Toegang voor kinderen van 6 tot 18 jaar is € 3,50 per kind. De toegangstickets zijn niet terugbetaald en niet omwisselbaar. Bekijk hier de algemene voorwaarden en 14 dagen herroepingsrecht.

À propos de C-mine